Over ons

Karaqtergames is een samenwerkingsverband tussen de broers Ben en Henk Koster opgericht in december 2000 met als doel het ontwerpen en ontwikkelen van licht educatieve bord- en kaartspellen.

Ben Koster is het creatieve brein achter Karaqtergames, de bedenker en ontwikkelaar van de concepten voor de spellen van Karaqtergames.

Vele avonden bracht hij door onder het afdak bij zijn schuur uitkijkend over de weidse weilanden van Bentelo.

gallery/weilandenbentelo680px

Ben houdt van spellen. Op jonge leeftijd in aanraking gekomen met schaken op school (spelend leren bestond ook al in de jaren 50 en 70) en thuis met spellen als memory, monopoly en vele kaartspelen.

Op een gegeven moment is de gedachte ontstaan om zelf eens een spel te ontwerpen met als basis de populaire spellen van destijds.

Momenteel zijn er op die manier acht spellen ontwikkeld waarvan er anno 2020 vier gelanceerd gaan worden ( welke spellen dat zijn vind je [HIER] ). Alle spellen hebben een licht educatief karaqter, maar zijn op een dusdanige wijze opgezet dat het speelplezier in de spellen ook zeer zeker aanwezig is.

Henk Koster is geboren in Enschede en is nu woonachtig in Delden. Henk groeide op in een gezin waarin veel spellen gespeeld werden die aangevuld werden met schaaklessen in de vierde klas van de lagere school.

gallery/hkoster_640480

"Altijd heb ik mogen ervaren dat het spelen van gezelschapsspellen mij veel heeft gebracht. Het zorgde voor ontspanning en plezier maar het maakte mij ook scherper, want er is geen betere hersentraining dan een spel", aldus Henk.

"Bij het spelen van spellen moet je je concentreren, je tegenstanders inschatten, maar ook moet je je ontspannen en met plezier het spel beleven. Al met al heeft het spellen van spelen mij geestelijk flexibeler gemaakt, Ik kan daardoor sneller denken en sneller schakelen. De spanning die je in een spel beleeft is een goede leerschool om om te gaan met de stress die je ongetwijfeld in het dagelijks leven gaat ervaren".

Ik vind het dan ook prachtig dat mijn broer Ben deze spelconcepten ontwikkeld heeft die we samen hebben verfijnd en nu gaan uitbrengen. Ik hoop dat vele mensen van onze spellen gaan genieten en dat deze met name binnen het gezin voor veel speelplezier gaan zorgen.

gallery/gotop_button